niedziela, 20 listopada 2011

Wątróbka drobiowa z rodzynkami i migdałami

Składniki:
0,5 kg. wątróbki drobiowej
duża cebula
szklanka mąka
szklanka mleka
garść płatków migdałowych
garść rodzynek
olej do smażenia
sól i pieprz


        Oczyść wątróbki z wystających żyłek. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i podsmaż ją aż nabierze złotego koloru. Przełóż do miseczki. Osusz patelnię ręcznikiem papierowym. Namocz wątróbkę w mleku a następnie oprósz mąką. Rozgrzej 4 łyżki oliwy na patelni. Na rozgrzanej patelni połóż wątróbkę. Obsamażam z dwóch stron. Dodajemy kolejno cebulę, migdały i sparzone rodzynki. Wszystko razem mieszamy i dusimy około 15 min. Na samym końcu solimy i pieprzymy.
Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz